U’duet

bijzonder tweetal

Dat de beide heren op elkaar in gespeeld zijn blijkt wel uit de prachtige cd U’Duet. Niet alleen een duet, maar ook een duel, waarbij Haytham en Osama elkaar muzikaal de maat nemen.

Mucisians_UDuet

Haytham

Haytham Safia is een virtuoos op de Arabische luit, ook wel u’d genoemd. Hij komt uit Galilea en timmert al jaren aan de weg in Nederland, ondermeer in de ‘arabicana’-groep No Blues. Hoewel hij in de kern klassiek Arabisch musicus is, werken ook Blues, Balkan- en jazzinvloeden in zijn composities en muziek door.

“Het vakmanschap druipt er van af.”

Razendsnelle tremolo’s, maar ook verstilde en aangrijpende tonen.

Osama

Hij wordt begeleid door Osama Mileegi op djembé. Deze is afgestudeerd aan het Conservatorium van Khartoum in Soedan en heeft een fabelachtige techniek. Echt elke tik is raak. Hij speelt al jaren met Haytham Safia samen, ondermeer in het al eerder genoemde No Blues.

Duet

Haytham Safia

U’d & zang.

A versatile and adventurous musician, Safia graduated from the Academy of Music and Dance in Jerusalem in 2002. He turned to Europe, in particular, The Netherlands, for cross-cultural challenges, which included successful collaborations with the multinational band No Blues.

Safia has released ten CD’s that proved to be stunning albums.

Osama Mileegi

Percussion

Was born in Sudan, where his professional career began at a very young age. Osama graduated from the conservatory of Khartoum and played in many different bands, both inside and outside his own country. Nowadays he lives in the Netherlands where his musical career is flourishing.

"Sublieme klanken"

Percussionist Osama Mileegi zorgt voor de verfijning, maar het gaat toch vooral om de sublieme klanken uit het oude instrument van Safia. En kritisch luisterend ontdek je dan dat dit helemaal niet zo traditioneel is als je vermoedt…

(newfolksounds)

 

Lees hier de volledige recentie

Een uitzonderlijke componist

 

Op zijn nieuwe album U’duet kun je daar op een bijzonder pure manier van genieten, want je hoort hier Haytham Safia een aantal keren solo met zijn u’d (een u’d, of oud, is een soort oosterse luit), en dan zit je als luisteraar echt met ingehouden adem te luisteren, zo bloedstollend mooi is dit.

 

(moorsmagazine)

Lees hier de volledige recentie

de Arabische signatuur

 

‘U’duet’ is diepgaand, waarop de ûd schittert in al zijn vormen. Haitham Safiaexcelleert in poëtische lyriek, vloeiende techniek en vitale dynamiek. Hij vertelt zijn muzikaal verhaal uiterst nauwkeurig en nauwgezet.

(musicframes)

 

Volledige recentie

Booking

Information and booking

 0031 (0)6 308 544 37